Великденски крос, щафета и йога (снимки)

След успеха на Баба Марта RUN установихме, че асеновградчани наистина харесват семейните забавления на открито. Затова заедно със страхотните ни приятели от „Тритон екстрийм” решихме да направим още един празник по-различен от обичайното.

Избрахме Велика събота – началото на същинските великденски празници и на многото почивни дни. Не искахме да повтаряме предишния крос едно към едно, затова го разнообразихме – добавихме щафета и дори йога на открито.

Започнахме в 10:00 ч. с йога – за настройка и разгрявка. Инструктор на тренировката беше Милена Петрова. Идеята за практикуване на йога на слънчевата поляна във все още тихия парк събра много желаещи и явно се хареса на участниците.

В 11:00 ч. стартира кросът. И понеже отново не се състезавахме, тичането премина под знака на пълното забавление – и за бегачите, и за публиката. Не прекалихме с броя на обиколките, тъй като имахме още какво да правим.

Продължихме с щафета. Четири отбора от по осем деца имаха задачата да си предават кошничка, в която добавяхме по едно яйчице при всяко предаване на щафетата. Така с времето ставаше все по-трудно и весело, но по-хитрите ни участници се сетиха да носят яйцата в ръка, вместо да ги крепят в кошницата, и обраха овациите на публиката. И тъй като местата в отборите не стигнаха за всички желаещи, Христо от „Тритон екстрийм” организира набързо допълнителна игра с подаване на яйца от ръка в ръка, за да не разочароваме нито едно дете.

Към 12:00 ч. всичко завърши с томбола, в която всеки малък бегач получи подарък. В списъка за регистрация този път имахме 89 имена на участници в едно или няколко от събитията, което е двойно повече от миналия крос! Най-малкият регистриран участник беше на 2, а най-възрастния – на 45 години. А колко бяха поддръжниците наоколо – дори не сме опитали да броим. За нас най-важното беше, че има все повече хора, които искат да се забавляват заедно по смислен начин.

Разделихме се трудно – никой не искаше импровизираният празник да свършва, но пък сме сигурни, че скоро ще го направим отново. 

За да се потопите съвсем в духа на великденския крос, вижте снимките в галерията.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *