Кампания Коледни картички

Кампания Коледни картички

Спомняте ли си миналогодишната ни кампания, в която деца от няколко училища и детски градини, родители, учители и други добротворци се включиха в изработването на персонални коледни картички за възрастните хора, обслужвани от Домашния Социален Патронаж?

И колективът на патронажа, и самите възрастни хора бяха толкова трогнати от този мъничък жест, че беше съвсем логично да го повторим. Особено след като няколко деца ни попитаха „няма ли пак да правим картички за онези баби и дядовци“?

Read more

ДАРИ КНИГА – СПОДЕЛИ СВЯТ: една кампания на ЦМИРА и Градска библиотека „П. Хилендарски“ – Асеновград

ДАРИ КНИГА – СПОДЕЛИ СВЯТ: една кампания на ЦМИРА и Градска библиотека „П. Хилендарски“ – Асеновград

 

Виждали ли сте кашони със стари книги, оставени до контейнерите за отпадъци?

Ние видяхме. „Трима другари“ на Ерих Мария Ремарк до „Нощем с белите коне“ на Павел Вежинов до „Съкровището в сребърното езеро“ на Карл Май до Речник на чуждите думи в българския език до Достоевски… Тъжна гледка, накара ни да се замислим.

Какво се случва с изданията, които вече не са ни нужни? Българите сме възпитани в уважение към литературата, затова ни е трудно да изхвърлим книга, но на задния ред на рафтовете в домовете ни стоят томове, на които само бършем праха. А трябва да се разделим поне с някои от тях, за да отворим място за нови…

Read more

ЦМИР, вероятно в партньорство, включва Асеновград в измерване на фоновото замърсяване на въздуха

ЦМИР, вероятно в партньорство, включва Асеновград в измерване на фоновото замърсяване на въздуха

 

 Сдружение „Център за местни инициативи и развитие (ЦМИР)” – Асеновград официално „осинови” станция за измерване на фините прахови частици (ФПЧ) във въздуха и по този начин, след активирането ѝ, тя ще стане част от националната мрежа на измервателни точки, която следи нивата на фоновото замърсяване на въздуха и техните пикове. Read more

Мечтаният и възможен зелен оазис на Асеновград – Екопарк „Баделема”

Мечтаният и възможен зелен оазис на Асеновград – Екопарк „Баделема”

Човек може и да е най-заклетият почитател на градския начин на живот, с всичките му плюсове и минуси, но дори и той понякога мечтае за своя тих, зелен оазис, в който би „забегнал” за час-два, за кратка почивка, но ако може, без да излиза от града. Кой не би искал да може всеки един момент да „изчезне” от напрегнатия ритъм и шумотевица и да намери блажено спасение сред зелена тишина в самия център на Асеновград. Вярвам, че няма такъв.

А оазисът дори си съществува, добре забравен от повечето ни съграждани, добре запазен от строителните набези, засега. Дано и завинаги!

Read more

Майски крос „Асенова крепост“

Майски крос „Асенова крепост“

Масов майски крос до Асенова крепост и обратно!

Можете да участвате или да викате за някого.
Можете да се състезавате или да бягате за удоволствие.
Можете да тичате рамо до рамо с приятели или близки.
Най-важното е, че заедно ще правим нещо хубаво на открито!

Read more

Великденски крос, щафета и йога (снимки)

Великденски крос, щафета и йога (снимки)

След успеха на Баба Марта RUN установихме, че асеновградчани наистина харесват семейните забавления на открито. Затова заедно със страхотните ни приятели от „Тритон екстрийм” решихме да направим още един празник по-различен от обичайното.

Избрахме Велика събота – началото на същинските великденски празници и на многото почивни дни. Не искахме да повтаряме предишния крос едно към едно, затова го разнообразихме – добавихме щафета и дори йога на открито.

Read more

Засаждане на дръвчета

Засаждане на дръвчета

След като разбрахме, че Община Асеновград обявява акция за пролетно залесяване, решението ни не беше трудно. Предоставяха се безвъзмездно фиданки, които да бъдат засадени на избрани от гражданите места, и нямаше как да не се включим. Помислихме къде по града ни има нужда от повече зеленина, разгледахме списъка с предоставяните видове и подадохме заявление за посадъчен материал.

Read more

Великденски крос, щафета и йога

Великденски крос, щафета и йога

Пролетно и различно празнично – такова е следващото събитие, което организираме заедно с Triton Extreme и йога инструктор Милена Петрова.

Така че, малки и големи любители на спорта, стягайте маратонките и идвайте! Ще загреем с йога, ще направим щафета и ще потичаме в парка. Ще се забавляваме, ще има музика, томбола и лакомства!

Read more

Баба Марта RUN (снимки)

Баба Марта RUN (снимки)

Весело и задъхано – няма как иначе да опишем преживяването „Баба Марта RUN“.

На старт-финала застанаха 57 участници на възраст между 2 и 40 години. Бяха дошли с приятели, с деца, с родители. Всички до един – усмихнати, заредени с ентусиазъм и влюбени в бягането.

Read more

Баба Марта RUN

Баба Марта RUN

Да потичаме за здраве, да си подарим мартенички за късмет и да раздадем подаръци с томбола – ето така възнамеряваме да посрещнем Баба Марта заедно с приятелите ни от Спортен клуб „Тритон Екстрийм“. Убедени сме, че няколко обиколки (по 500 м) на парка ще ни направят по-ведри, особено когато нямат състезателен характер, а са за чисто забавление.

Можете да се присъедините към нас, без значение на колко години сте и дали желаете да тичате. Достатъчно е да си носите усмивките и желанието да прекарате няколко часа с приятели навън.

Очакваме ви на 4-ти март 2017 г, събота, от 11:00 ч. в парка на Лятното кино в Асеновград.

Повече информация може да получите на страничката на събитието ТУК.